Привіт )
А ви любите домашню випічку? Я люблю. Навіть більше люблю процес готування, ніж поїдання :) Якби ще процес поїдання потім не вилазив на боках, пятій точці і інших місцях, трудних для похудання. - любила б ще більше :) Тому при всій своїй охоті я печу не дуже часто, в основному на родинні якісь свята. Хоча виходить у мене непогано (тут, соромлячись, шаркаю ніжкою - але то не я кажу, то люди )))))
От у серпні було у мого тата ДН. І вирішила я спекти щось дуже-дуже шоколадне. На просторах інтернету знайшла рецептик. Перевірила, тепер зі спокійною совістю можу вам рекомендувати ))) Шифоновий шоколадний торт.
200 гр.борошна
* 2 ч.л.розпушувача
* 1/4 ч.л.соди
* 1/4 ч.л.солі
* 180 гр.цукру
* 60 гр.какао хорошої якості
* 1 і 1/3 ст.л.розчинної кави
* 175мл.води
* 5 жовтків
* 125 мл.рослинного масла
* 8 білків +45 гр.цукру
* Форма діаметром 26 см.нічим НЕ змащувати і дно не застеляти
Так як я робила торт у кексовій формі - я брала продуктів вдвічі менше. Розмішати каву і какао в гарячій воді до однорідної консистенції і гладкості, охолодити. Змішати всі сипучі продукти у великій мисці ( борошно попередньо просіяти ). Збити жовтки. З'єднати їх з маслом і сумішшю з какао і кави, добре змішати. З*єднати сипучу суміш з шоколадно-масляною масою, добре перемішати, Збити білки з 45 гр. цукру до стійких піків. Додати 1 / 4 частину білків в шоколадну масу і перемішати лопаткою акуратно знизу вгору . Добавити інші білки і перемішати. Тісто вийде таким ніжним і пухким. Вилити бісквітну масу у форму і випікати в прогрітій духовці при 160 "50-60 хв. Перевіряти дерев'яною шпажкою, вона повинна бути суха. Готовий бісквіт охолодити і звільнити від форми. Бісквіт не осідає!!! Розрізала я його на три частини (хоча легко можна було б і на чотири, потім шкодувала). Поки холов, робила крем. Для крему нагріла 200 гр вершків 30% жирності і покришила у туди 150гр чорного шоколаду. Шоколад розтане і вийде однорідна маса. Цією масою промазала коржі і торт зверху і з боків. Верх прикрасила мигдальними пластівцями і чарез трафарет сипнула цукрової пудри для краси ))
Всі, хто їв, казали, що бомбезний торт :) Смачного всім, хто захоче повторити )))
А рецептик я знайшла у цієї господиньки. Багато чого смачнющого у неї є )
До зустрічі!
Р.S. Дякую всім, хто заходить у гості і долучається до розіграшу моєї цукерочки :)
Ой, как сладенького захотелось,ммммм....
ВідповістиВидалитикакой красивый! могу себе только представить какой он вкусный!
ВідповістиВидалитиОксана, спасибо за рецепт!
Класс! Обов*язково собі запишу!
ВідповістиВидалитинямочка!!! спробую обов"язково
ВідповістиВидалитиЯка смакота!!! І рецепти к простий)) Люблю таке)))
ВідповістиВидалитиДівчатка, пробуйте, не пошкодуєте :)
ВідповістиВидалитивот ти молодець - у мене в малої якраз деньчик за тиждень-буде 20 дітлахів дома-вот я таке точно спечу))) дякую таки дуже вчасно!!!
ВідповістиВидалитиКрасивый тортик и наверное вкусный....ММММ!!!!!!!!!!!!!!!
ВідповістиВидалитивіглядає дивовижо)
ВідповістиВидалити