Мітки

2012 (2) 2013 (21) 2014 (9) 2015 (15) 2016 (6) аплікація (1) біжутерія (7) білим по білому (2) бісер (1) бразильська вишивка (2) випускний (1) вишиваний одяг (4) вишиванка (6) вишивка (38) гладь (4) гороскоп (1) дзеркальце (1) доніне (1) дріт (6) знайомство (1) іграшки (1) Карпати (1) книги (1) книжки (1) контурна вишивка (1) конфета (1) Краків (1) кружево (3) крюіл (1) кухонне (3) листівки (3) лічильна гладь (2) лялька (1) магазин (2) мандали (8) мікровишивка (1) моноканва (5) не вишивальне (2) нитки (4) Новий рік (6) об"ємна вишивка (5) оберіг (1) опитування (2) особисте (4) оформлене (5) підсумки (1) плани (1) подарунки (2) привітання (1) прикладна вишивка (6) про мене (1) проект (1) просто поговоримо :) (21) розіграш (2) Сезонний хардангер (2) семплер (2) скатертина (5) СП (10) тюльпан (1) тюльпани (5) флешмоб (2) хардангер (8) цукерочка (11) Якобинкька вишивка (1) Alpine Seasons Garden (4) Atalie (1) Caron Waterlilies (1) Châtelaine (13) Delika (3) DMC (2) DMC Perle (2) HAL Baby (1) hohla (1) Judy Dixon (2) Lanarte (3) Laura J. Perin (3) Malachite Maze (3) Mamen (1) Martina Rosenberg (14) MTSA (2) Needlepoint Inc. Silk (1) Nora Corbett (1) Northern Pine designs (1) Papillon Creations (6) Quaker Ball (1) Rainbow Gallery (1) Roniy (3) SAL (9) Surf and Sand (1) UB desing (5) Vervaco (1) Victoria Sampler (2) Watergarden (10) wire wrap (5) Zweigart (1)

суботу, 5 жовтня 2013 р.

З ноткою гордості :)

      Привіт :)
      Сьогодні я не з рукодільними хвастушками, а просто так, поговорити :) Але це не означає, що я нічого не роблю, я вишиваю. Розпочала своїй одинадцятикласниці вишивати сорочку. У нас в школі всі випускники на останній дзвоник приходять у вишиванках. От я і обновлюю. Стара сорочка біднувато виглядає і куцо, давненько я її вишивала. От моя Ірина вибрала собі фасон-узор і я над нею працюю. Викладу фото, коли хоч якийсь елемент буде гарно видно, а то зараз одні чорні нитки :).
       В нас нарешті тепло у квартирі, аж настрій піднявся. Бо як вишивала - руки замерзали :). А ще цьогорічна холодна осінь  багата у нас на яблука. От і печу все з яблуками. Духовка працює - то хоч у кухні тепло було :) І спробувала я новий пиріг з яблуками, французький, називається Татен. Рецептик відкопала на  Галереї. Рекомендую, дуже сподобався.



Ось склад (можливо не всі мають доступ в Галереї):
  тісто:
* 250 г борошна 
* 125 г вершкового масла
* щіпка солі
* третину склянки теплої води
   начинка:
* 3-4 яблука (це за оригіналом, у мене пішло більше, напевно від розміру залежить)
* 75-100 г цукру 
* 75-100 г вершкового масла (не заміняти маргарином)
* мелена кориця
* мелена гвоздика за бажанням (я не давала, не було)
      Борошно просіваємо в миску , кладемо сіль і перемішуємо. Тремо на крупній тертці масло і перетираємо його руками з борошном поки не вийдуть дрібні пластівці. Потім додаємо в суміш воду і вимішуємо руками гладке еластичне тісто. Надаємо йому форму кулі  і  кладемо в холодильник. Тепер готуємо начинку. Очищаємо шкірку з яблук , виймаємо серцевину і ріжемо яблука на чотири-вісім (залежить від розміру яблука) . Розігріваємо сковорідку і кладемо туди цукор і чекаємо поки він розплавиться , весь час помішуючи. Як тільки цукор стане рідким , додаємо вершкове масло і перемішуємо поки масло не розтане. Після цього без зволікання виливаємо суміш у круглу форму для пирога (24-26 см). Укладаємо по колу частинки яблук круглою стороною вниз (це важливо). Посипаємо корицею і гвоздикою за бажанням. Накриваємо форму фольгою і ставимо в попередньо розігріту духовку ( 200 градусів) на 20-25 хвилин. У цей час дістаємо тісто з холодильника , розкатуємо його в круг товщиною 5 мм. Коли яблука будуть готові , дістаємо форму з духовки , знімаємо фольгу і накриваємо яблука кругом з тіста . Загинаємо краї тіста всередину так, щоб вийшла перевернута тарілочка . Ставимо в духовку на 20 хвилин або до тих пір поки тісто не стане золотистим. Виймаємо форму з духовки і залишаємо на 5 хвилин. Тепер найголовніше. Накриваємо форму зверху тарілкою того ж розміру , притискаємо її міцно руками і швидко перевертаємо форму. Все. Пиріг на тарілці. Після цього акуратно знімаємо форму. Пиріг вийшов ніжним і в міру солодким. Дякую автору за рецептик :) Я ще зверху посипала мигдальними пластівцями
      Смачного вам!

    Я вже писала, що дочка хоче поступати на архітектора. Але художньої школи у неї немає, а творчі конкурси здавати потрібно буде. От і готується галопом за декілька місяців у репетитора. Мені її роботи дуже подобаються.  Покажу і вам з прихованою ноткою гордості :)



 З репетитором тільки цей малюнок, попередні вона сама малювала

Як думаєте, пройдемо творчий конкурс?
До зустрічі і гарних вам і теплих  вихідних :)


17 коментарів:

  1. Спасибо за рецептик! А в рисунках я ничего не понимаю, но визуально и интуитивно мне очень нравятся работы твоей доченьки. Особенно почему-то зацепила бутылка :) От всей души желаю, чтобы планы реализовались!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо, Света, мне бутылка тоже очень нравится, особенно горлышко с крышкой :-)

      Видалити
  2. Я теж, Оксан, не художник, але оці всі тіні - світло - це фантастика! Донька - молодець!
    Ми теж багато печемо з яблуками - такий стоїть аромат - так може пахнути тільки осінь! ..сьогодні були пироги.

    ВідповістиВидалити
  3. какая бутылка реалистичная!!!
    я всегда завидовала тем ,то умеет рисовать! у меня только перерисовывать хорошо получается..

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо, Катя, бутылка мировая получилась :) Вот бы на конкурс что-то такое предложили, а то дадут какую-то ракету на детали разобрать...

      Видалити
  4. Оксано, який пиріг аппетитний!! А мої більше всього шарлотку люблять з цукровою кірочкою.
    Від малюнків я в захваті, чудові!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Віка . Я теж часто шарлотку печу, а тут захотілося чогось новенького, а Татен такий яблучний-яблучний :)

      Видалити
    2. Дякую, Віка . Я теж часто шарлотку печу, а тут захотілося чогось новенького, а Татен такий яблучний-яблучний :)

      Видалити
  5. Оксан, донька в тебе молодчинка!!! Бажаю, щоб усі плани і мрії здійснились!!! Чекаю на сорочечку, щоб пороздивлятися))) А татен я теж пробувала пекти минулого року, тільки в моєму рецепті ще був коньяк,який треба було підпалити вкінці))) не прижився він в нас, люблять мої хлопці відкриті пироги із яблуками на бісквітному тісті (з ваніллю і корицею). От і зараз такий в духовці)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Юль :) А ми всякі пирожики любимо, аби пекли (тобто я :)) Але ж вони такі ростипопки :) , що стараюся не зловживати

      Видалити
  6. Оксанко, яка ти щаслива мама))) маєш бути горда, таку талановиту дівчинку маєш, та й сама ти бачу нівроку, вишиванку обновляєш, печеш, молодчинка!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Христино :) Так всі ж ми , мамуськи, такі: тішимось дітьми, стараємось догодити :)

      Видалити
  7. Оксан - наполеглевості і натхнення доні - і все обовязково здійсниться! :)
    Дякую за рецепт, з задоволенням скористаюсь!

    ВідповістиВидалити
  8. Оксаночка!!! Какая у тебя доченька ТАЛАНТЛИВАЯ!!!Я в восторге от ее рисунков!!!Какая умница, если она так без художки рисует, то у нее Дар от Бога!! Желаю, что бы все ее мечты сбылись!!
    Большое СПАСИБО тебе ХОЗЯЮШКА за рецептик!! Обязательно попробую!!Я своих Шарлоткой иногда балую:-), потому что сама люблю хрустящую корочку:-)

    ВідповістиВидалити
  9. очень все вкусненько ,нужно по пробовать) Победа думаю за вами))

    ВідповістиВидалити
  10. Отличные рисунки! Гордость полностью оправдана))) Успехов в конкурсе!
    И спасибо за рецептик)))

    ВідповістиВидалити

Дуже дякую за ваші коментарі, мені завжди приємно вас читати :-)