Привіт :)
Сьогодні я не з рукодільними хвастушками, а просто так, поговорити :) Але це не означає, що я нічого не роблю, я вишиваю. Розпочала своїй одинадцятикласниці вишивати сорочку. У нас в школі всі випускники на останній дзвоник приходять у вишиванках. От я і обновлюю. Стара сорочка біднувато виглядає і куцо, давненько я її вишивала. От моя Ірина вибрала собі фасон-узор і я над нею працюю. Викладу фото, коли хоч якийсь елемент буде гарно видно, а то зараз одні чорні нитки :).
В нас нарешті тепло у квартирі, аж настрій піднявся. Бо як вишивала - руки замерзали :). А ще цьогорічна холодна осінь багата у нас на яблука. От і печу все з яблуками. Духовка працює - то хоч у кухні тепло було :) І спробувала я новий пиріг з яблуками, французький, називається Татен. Рецептик відкопала на Галереї. Рекомендую, дуже сподобався.
Ось склад (можливо не всі мають доступ в Галереї):
тісто:
* 250 г борошна
* 125 г вершкового масла
* щіпка солі
* третину склянки теплої води
начинка:
* 3-4 яблука (це за оригіналом, у мене пішло більше, напевно від розміру залежить)
* 75-100 г цукру
* 75-100 г вершкового масла (не заміняти маргарином)
* мелена кориця
* мелена гвоздика за бажанням (я не давала, не було)
До зустрічі і гарних вам і теплих вихідних :)
Сьогодні я не з рукодільними хвастушками, а просто так, поговорити :) Але це не означає, що я нічого не роблю, я вишиваю. Розпочала своїй одинадцятикласниці вишивати сорочку. У нас в школі всі випускники на останній дзвоник приходять у вишиванках. От я і обновлюю. Стара сорочка біднувато виглядає і куцо, давненько я її вишивала. От моя Ірина вибрала собі фасон-узор і я над нею працюю. Викладу фото, коли хоч якийсь елемент буде гарно видно, а то зараз одні чорні нитки :).
В нас нарешті тепло у квартирі, аж настрій піднявся. Бо як вишивала - руки замерзали :). А ще цьогорічна холодна осінь багата у нас на яблука. От і печу все з яблуками. Духовка працює - то хоч у кухні тепло було :) І спробувала я новий пиріг з яблуками, французький, називається Татен. Рецептик відкопала на Галереї. Рекомендую, дуже сподобався.
Ось склад (можливо не всі мають доступ в Галереї):
тісто:
* 250 г борошна
* 125 г вершкового масла
* щіпка солі
* третину склянки теплої води
начинка:
* 3-4 яблука (це за оригіналом, у мене пішло більше, напевно від розміру залежить)
* 75-100 г цукру
* 75-100 г вершкового масла (не заміняти маргарином)
* мелена кориця
* мелена гвоздика за бажанням (я не давала, не було)
Борошно просіваємо в миску , кладемо сіль і перемішуємо. Тремо на крупній тертці масло і перетираємо його руками з борошном поки не вийдуть дрібні пластівці. Потім додаємо в суміш воду і вимішуємо руками гладке еластичне тісто. Надаємо йому форму кулі і кладемо в холодильник. Тепер готуємо начинку. Очищаємо шкірку з яблук , виймаємо серцевину і ріжемо яблука на чотири-вісім (залежить від розміру яблука) . Розігріваємо сковорідку і кладемо туди цукор і чекаємо поки він розплавиться , весь час помішуючи. Як тільки цукор стане рідким , додаємо вершкове масло і перемішуємо поки масло не розтане. Після цього без зволікання виливаємо суміш у круглу форму для пирога (24-26 см). Укладаємо по колу частинки яблук круглою стороною вниз (це важливо). Посипаємо корицею і гвоздикою за бажанням. Накриваємо форму фольгою і ставимо в попередньо розігріту духовку ( 200 градусів) на 20-25 хвилин. У цей час дістаємо тісто з холодильника , розкатуємо його в круг товщиною 5 мм. Коли яблука будуть готові , дістаємо форму з духовки , знімаємо фольгу і накриваємо яблука кругом з тіста . Загинаємо краї тіста всередину так, щоб вийшла перевернута тарілочка . Ставимо в духовку на 20 хвилин або до тих пір поки тісто не стане золотистим. Виймаємо форму з духовки і залишаємо на 5 хвилин. Тепер найголовніше. Накриваємо форму зверху тарілкою того ж розміру , притискаємо її міцно руками і швидко перевертаємо форму. Все. Пиріг на тарілці. Після цього акуратно знімаємо форму. Пиріг вийшов ніжним і в міру солодким. Дякую автору за рецептик :) Я ще зверху посипала мигдальними пластівцями
Смачного вам!
Я вже писала, що дочка хоче поступати на архітектора. Але художньої школи у неї немає, а творчі конкурси здавати потрібно буде. От і готується галопом за декілька місяців у репетитора. Мені її роботи дуже подобаються. Покажу і вамз прихованою ноткою гордості :)
Як думаєте, пройдемо творчий конкурс?Смачного вам!
Я вже писала, що дочка хоче поступати на архітектора. Але художньої школи у неї немає, а творчі конкурси здавати потрібно буде. От і готується галопом за декілька місяців у репетитора. Мені її роботи дуже подобаються. Покажу і вам
З репетитором тільки цей малюнок, попередні вона сама малювала
До зустрічі і гарних вам і теплих вихідних :)
Спасибо за рецептик! А в рисунках я ничего не понимаю, но визуально и интуитивно мне очень нравятся работы твоей доченьки. Особенно почему-то зацепила бутылка :) От всей души желаю, чтобы планы реализовались!
ВідповістиВидалитиСпасибо, Света, мне бутылка тоже очень нравится, особенно горлышко с крышкой :-)
ВидалитиЯ теж, Оксан, не художник, але оці всі тіні - світло - це фантастика! Донька - молодець!
ВідповістиВидалитиМи теж багато печемо з яблуками - такий стоїть аромат - так може пахнути тільки осінь! ..сьогодні були пироги.
Дякую, Оксана :)
Видалитикакая бутылка реалистичная!!!
ВідповістиВидалития всегда завидовала тем ,то умеет рисовать! у меня только перерисовывать хорошо получается..
Спасибо, Катя, бутылка мировая получилась :) Вот бы на конкурс что-то такое предложили, а то дадут какую-то ракету на детали разобрать...
ВидалитиОксано, який пиріг аппетитний!! А мої більше всього шарлотку люблять з цукровою кірочкою.
ВідповістиВидалитиВід малюнків я в захваті, чудові!!
Дякую, Віка . Я теж часто шарлотку печу, а тут захотілося чогось новенького, а Татен такий яблучний-яблучний :)
ВидалитиДякую, Віка . Я теж часто шарлотку печу, а тут захотілося чогось новенького, а Татен такий яблучний-яблучний :)
ВидалитиОксан, донька в тебе молодчинка!!! Бажаю, щоб усі плани і мрії здійснились!!! Чекаю на сорочечку, щоб пороздивлятися))) А татен я теж пробувала пекти минулого року, тільки в моєму рецепті ще був коньяк,який треба було підпалити вкінці))) не прижився він в нас, люблять мої хлопці відкриті пироги із яблуками на бісквітному тісті (з ваніллю і корицею). От і зараз такий в духовці)))
ВідповістиВидалитиДякую, Юль :) А ми всякі пирожики любимо, аби пекли (тобто я :)) Але ж вони такі ростипопки :) , що стараюся не зловживати
ВидалитиОксанко, яка ти щаслива мама))) маєш бути горда, таку талановиту дівчинку маєш, та й сама ти бачу нівроку, вишиванку обновляєш, печеш, молодчинка!!!
ВідповістиВидалитиДякую, Христино :) Так всі ж ми , мамуськи, такі: тішимось дітьми, стараємось догодити :)
ВидалитиОксан - наполеглевості і натхнення доні - і все обовязково здійсниться! :)
ВідповістиВидалитиДякую за рецепт, з задоволенням скористаюсь!
Оксаночка!!! Какая у тебя доченька ТАЛАНТЛИВАЯ!!!Я в восторге от ее рисунков!!!Какая умница, если она так без художки рисует, то у нее Дар от Бога!! Желаю, что бы все ее мечты сбылись!!
ВідповістиВидалитиБольшое СПАСИБО тебе ХОЗЯЮШКА за рецептик!! Обязательно попробую!!Я своих Шарлоткой иногда балую:-), потому что сама люблю хрустящую корочку:-)
очень все вкусненько ,нужно по пробовать) Победа думаю за вами))
ВідповістиВидалитиОтличные рисунки! Гордость полностью оправдана))) Успехов в конкурсе!
ВідповістиВидалитиИ спасибо за рецептик)))