Мітки

2012 (2) 2013 (21) 2014 (9) 2015 (15) 2016 (6) аплікація (1) біжутерія (7) білим по білому (2) бісер (1) бразильська вишивка (2) випускний (1) вишиваний одяг (4) вишиванка (6) вишивка (38) гладь (4) гороскоп (1) дзеркальце (1) доніне (1) дріт (6) знайомство (1) іграшки (1) Карпати (1) книги (1) книжки (1) контурна вишивка (1) конфета (1) Краків (1) кружево (3) крюіл (1) кухонне (3) листівки (3) лічильна гладь (2) лялька (1) магазин (2) мандали (8) мікровишивка (1) моноканва (5) не вишивальне (2) нитки (4) Новий рік (6) об"ємна вишивка (5) оберіг (1) опитування (2) особисте (4) оформлене (5) підсумки (1) плани (1) подарунки (2) привітання (1) прикладна вишивка (6) про мене (1) проект (1) просто поговоримо :) (21) розіграш (2) Сезонний хардангер (2) семплер (2) скатертина (5) СП (10) тюльпан (1) тюльпани (5) флешмоб (2) хардангер (8) цукерочка (11) Якобинкька вишивка (1) Alpine Seasons Garden (4) Atalie (1) Caron Waterlilies (1) Châtelaine (13) Delika (3) DMC (2) DMC Perle (2) HAL Baby (1) hohla (1) Judy Dixon (2) Lanarte (3) Laura J. Perin (3) Malachite Maze (3) Mamen (1) Martina Rosenberg (14) MTSA (2) Needlepoint Inc. Silk (1) Nora Corbett (1) Northern Pine designs (1) Papillon Creations (6) Quaker Ball (1) Rainbow Gallery (1) Roniy (3) SAL (9) Surf and Sand (1) UB desing (5) Vervaco (1) Victoria Sampler (2) Watergarden (10) wire wrap (5) Zweigart (1)

суботу, 1 листопада 2014 р.

Краків...

                 Привіт :)
        Цей пост буде не рукодільний, а про моє враження від Кракова, міста, де зараз навчається моя донька. Перша поїздка була - це ми просто її "закинули" і залишили на тата дівчинки, з якою вони мали разом поселятися. Друга поїздка - хотіли побачити результат поселення, дещо докупити для навчання, ну і побачити місто :)
     Перше, що вразило мене - це дороги. Такої дорожньої розмітки я ще не бачила. Такі серпантини, такі розгалудження на мостах - це щось. Не дивуйтеся з мого захвату , я за кордоном до цього була тільки двічі: років дванадцять-тринадцять тому скраєчку у Польщі і дев'ять років тому у Туреччині - ну це літаком, зовсім не ті враження. А дорожня розмітка у місті - це взагалі! - така чітка, ніби щойно нанесли, навіть перехід шириною в три метри - і той. Про освітлення взагалі мовчу, на кількість ліхтарів звернула увагу відразу :) А ще будинки: є лаконічні, а є з дуже цікавими архітектурними штучками, але - ніякої облупленої штукатурки, ніяких засклених, а тим паче різнокольорових, балконів.
      Краків - дуже гарне місто. А що ще можна чекати від міста польських королів? Архітектура там вражаюча. Та за тими клопотами і справами мені вдалося побачити тільки безліч торгових центрів і лише ввечері - центральну площу Ринок. Благо, що дочка живе в центрі, то ми прогулялися до неї. А дуже хотілося б ще побачити Вавель і королівський замок. Кажуть , там дуже гарно взимку. Може вийде ще якось помилуватися :)
    Фото зроблені донькою. Тут зображено не те, що бачила я особисто. Але фото такі гарні, дуже хотіла поділитись

Це фото дочка зробила через кота. В Польщі дуууже мало вуличних собак і котів. Тому побачити це створіння на вулиці було для неї ледь не дивом :)
Ось тут я була і в цю ж саму пору доби :) Гарне освітлення, правда?
Марьяцкий костел - головна окраса площі Ринок, славиться своїми несиметричними готичними баштами. Про цей костел є дуже гарна легенда.
А ось таким ранковим мостом через Віслу одного разу Ірині випало йти на навчання. Страшно , правда ? :)
Ось такий фотопост у мене сьогодні. Ах, да. В цю суботу дочка була на вечірці на честь Хеловіну. В нас таке не святкується, а там залюбки :) Хочу показати макіяж моєї дитини:
Круто? така собі Панночка з Вію )))) Не знаю, як на неї реагували перехожі, але дуже хотілося б побачити ))))
До зустрічі! Гарного вихідного дня )


15 коментарів:

  1. Дуже цікаво було почитати, Оксанко. В нас в цьому році також дуже багато дітей втупили до польських вузів, хоть ми і набагато географічно далі за Луцьк,в нас в двох школах викладають польську, видно це грає роль.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, дуже багато. З нашого класу чоловік десять вчаться у Польщі :)

      Видалити
  2. Да, очень красивые фото, особенно первое и последнее :-)

    ВідповістиВидалити
  3. А ще, до всіх переваг, описаних тобою, до польських ВУЗів нашим дітям легше вступити, ніж до деяких українських...
    Вчора була в одному ТРЦ - майже усі діти і не тільки))) розмальовані монстрами ходили - один, навіть, мене злякав)))) Я не сприймаю такого свята - тільки гарбузика вирізаю і все :-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я теж не сприймаю :) А там у клубах навіть вечірки такі організовують

      Видалити
  4. Цікаві фото! Особливо сподобалась перша і з мостом.
    Місто дійсно красиве :)

    ВідповістиВидалити
  5. так. гарне місто! дякую що показала трішечки і нам :))

    ВідповістиВидалити
  6. Ксюша, рада за твою дочку! Живет и учится в таком красивом городе!)))
    Извини, я пропустила этот момент - на кого она поступила учиться?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо, Любаш. Поступала она на графику, но в этом году эту специальность не запустили. Предложили архитектуру. Выбрала её, только внутреннюю (как дизайн интерьера) Но хочет все-таки перевестись на графику, может во Вроцлав

      Видалити
  7. Красивыи город!!!
    Макияж отличныи у дочери!! Наверняка хорошо отпраздновали))

    ВідповістиВидалити
  8. Молодці, так все в дітей вкладаєм а на себе часу немає, так хоч світ побачимо через дитину, в Польщі я майже не була, хоч дуже близько жила до неї, фото чудові,

    ВідповістиВидалити
  9. Оксанка, класні фото! Може і мене це місто теж діждеться! Бажаю донці гарної науки!

    ВідповістиВидалити
  10. красивый город!!
    а макияж у дочки отпадный!

    ВідповістиВидалити
  11. Ой, дуже вражена макіяжем доні :-))) КРЕАТИВНА дитинка, вона ж ХУДОЖНИЦЯ в тебе, ось і вигляд подобаючий !!! Я в захваті!!!
    Фото міста прекрасні, враження що побувала на вулочках! СПАСИБІ!!

    ВідповістиВидалити

Дуже дякую за ваші коментарі, мені завжди приємно вас читати :-)