Мітки

2012 (2) 2013 (21) 2014 (9) 2015 (15) 2016 (6) аплікація (1) біжутерія (7) білим по білому (2) бісер (1) бразильська вишивка (2) випускний (1) вишиваний одяг (4) вишиванка (6) вишивка (38) гладь (4) гороскоп (1) дзеркальце (1) доніне (1) дріт (6) знайомство (1) іграшки (1) Карпати (1) книги (1) книжки (1) контурна вишивка (1) конфета (1) Краків (1) кружево (3) крюіл (1) кухонне (3) листівки (3) лічильна гладь (2) лялька (1) магазин (2) мандали (8) мікровишивка (1) моноканва (5) не вишивальне (2) нитки (4) Новий рік (6) об"ємна вишивка (5) оберіг (1) опитування (2) особисте (4) оформлене (5) підсумки (1) плани (1) подарунки (2) привітання (1) прикладна вишивка (6) про мене (1) проект (1) просто поговоримо :) (21) розіграш (2) Сезонний хардангер (2) семплер (2) скатертина (5) СП (10) тюльпан (1) тюльпани (5) флешмоб (2) хардангер (8) цукерочка (11) Якобинкька вишивка (1) Alpine Seasons Garden (4) Atalie (1) Caron Waterlilies (1) Châtelaine (13) Delika (3) DMC (2) DMC Perle (2) HAL Baby (1) hohla (1) Judy Dixon (2) Lanarte (3) Laura J. Perin (3) Malachite Maze (3) Mamen (1) Martina Rosenberg (14) MTSA (2) Needlepoint Inc. Silk (1) Nora Corbett (1) Northern Pine designs (1) Papillon Creations (6) Quaker Ball (1) Rainbow Gallery (1) Roniy (3) SAL (9) Surf and Sand (1) UB desing (5) Vervaco (1) Victoria Sampler (2) Watergarden (10) wire wrap (5) Zweigart (1)

середу, 4 вересня 2013 р.

Around the World in 80 Stitches, частини 10-12

    От і осінь... Люблю її :) Особливо, коли дощ іде, пасмурно, світить лампа, а я вишиваю, і мене ніхто не зачіпає... :)
   Відправила свою доню в одинадцятий клас. Хвилювалася більше, ніж коли вела в перший. Сльози стримувала ще вдома.  Все-таки дитинство закінчується, починається доросле (чи майже доросле ) життя. На диво, на перший дзвоник обійшлося без дощу. Одинадцятикласники вивели першачків і порозходилися по класах... Вже починаємо готуватися до ЗНО. Теперішня система здачі екзаменів і вступу до ВУЗів для мене незвична і цим страшна. Ще й хоче моя дитина вчитися на архітектора. Можливо хтось з вас, мої дорогі ПЧілки та гості, здобував вже таку професію, чи ваші рідні, чи знайомі, - підкажіть мені, будь-ласка, чи важко вчитися на архітектора? Мені здається, що складно, дуже переживаю...  
    А тепер про рукодільне. Наздоганяю я SAL. Думала, що викладу зразу і з останньою опублікованою частиною, 13-ю. Але як на зло, закінчились одні ниточки, а їх в 14-й частині дуже багато, тож показувати половину не захотіла. Але й без неї буде на що подивитися.
    Отож, частина 10.  В цій частині представлені Китай (пекінський шов), Індія (індійська ялинка) і Шрі-Ланка (цейлонський шов) Серединку центрального елементу не зробила ( це отой останній цейлонський шов, схожий на плетену кольчугу) , бо не зрозуміла як, щось не виходило в мене, може пізніше додумаю.


Частина 11. Японія і Австралія.


А тепер моя улюблена частина, 12-а. Австралія і Нова Зеландія. тут багато цікавих швів зі складними назвами. А я дуже люблю крутити отакі квіточки :)



 От і все.... Буду вдячна, коли хтось поділиться зі мною досвідом навчання на архітектора :)




22 коментарі:

  1. Оксанко, захоплююсь твоєю вишивкою) Так незвично і красиво!!!
    У тебе випускниця? Бажаю тобі великого терпіння й хай здійсняться всі ваші плани!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Віка :) Так, на наступний рік у нас випускний. І радісно, і лячно :)

      Видалити
  2. Оксанка, вишивка чудова, стільки цікавих та незвичних шовчиків, супер!!
    11 класс, це дуже відповідально, а я свого хлопчика в перший відвела, теж хвилююсь і переживаю, щоб усе добре склалось.
    Мій чоловік працює в відділі архітектури, але освіта в нього не зовсім по профілю, якщо не відгукнеться справжній архітектор, я обов"язково дам йому завдання все розпитати, там багато молоді.

    ВідповістиВидалити
  3. Професія дійсно непроста, якщо підійти до цього відповідально - але ж цікава! І перспективна. Ще важливо який саме ВУЗ, яке місто ви оберете. Ще дуже залежить наскільки твоя доня буде "брати" знання в унів. - не секрет що наші університети дають більше теорію, а практичних знань мінімум. Тому під час навчання - треба старатись якнайбільше, але на практиці, вже в роботі - все одно ще багато треба буде довчити.
    Та мені здається, що лякатись зовсім не варто!! Бо "підводні камені" майже в любому навчанні і професії є. В чомусь іншому теж можна було б знайти купу страхів. Моя професія дещо споріднена (дизайнер інтер'єру) тому загальне уявлення я трохи маю.
    До того ж не відмовляти ж її? Мрії треба здійснювати! :) І не переживати за все і одразу - за 5 років навчання потихеньку все опанується. Так що професію твоя доня обирає дуже цікаву! Не хвилюйся, Оксанко!

    Вишивка в тебе виходить така складна і гарна! Вже стільки разів в різних блогах любуюсь на ці всі шовчики, що колись таки дійдуть мої руки хоч що-небудь з цього спробувати-навчитись... :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Оленко :) От і я схиляла її йти більше на дизайнера середовища - це і інтер"єр, і будинки і прибудинкові території, і вулиці міста... І з архітектурою перекликається. І збити боюся, щоб не жалілася потім. Але й чула, що навчання важке.

      А вишивку варто спробувати. Її елементи можна багато де примінити. Я скоро одну штучку робити буду - покажу :)

      Видалити
    2. Ті хто закінчив архітектурне потім часто працюють і дизайнером інтер'єру і багато іншого пов'язаного з середовищем. Мають по закінченню значно ширший вибір. А те що навчання важке, то ж все поступово відбувається... Коли ти вже "там", в процессі навчання, то це вже не так лякає як зараз. Так що не хвилюйся і підтримуй донечку в її виборі! :)

      Таку вишивку дужеее хочу спробувати, та поки що життя скдадається так, що постійно бракує часу. Тому вишивка десь попереду, в майбутньому... :)))

      Видалити
  4. ох в тебе одинадцятий а в мене перший, таке дивне відчуття радості і страху, я прям на голках уже кілька днів але перший день вдався сьогодні принаймні їй, тому думаю все буде добре і в тебе тоже. я б підбальорювала на архітектора вчитись, збудує собі будинок і іншим поможе. Буде знати шо і до чого в тому будівництві.

    ВідповістиВидалити
  5. шовчики просто прелесть!!!а цвета какие красивые-пастельные!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Cпасибо, Катюш :) Я люблю такие пастельные цвета, пыльные

      Видалити
  6. Разнообразие шовчиков поражает! Очень красивая вышивка!:)

    ВідповістиВидалити
  7. Дуже гарно виходить, Оксана, стільки цікавих швів, я деякі ніколи не бачила! Моя пішла тільки в четвертий, нас жде ДПА, бажаю Вам легкого навчання і хай збудуться Ваші очікування! Колись я теж мріяла про професію архітектора, але вчитися треба було у Харкові і мене не відпустили з дому, бо далеко... Тепер інші часи.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Оксана :) Моя теж для навчання розглядає Київ, Львів, Рівне і Івано-Франківськ, не хоче у Луцьку. Та й в Луцьку поки й немає такої спеціальності, але на наступний рік можливо буде у ЛНТУ, але чи дійсно буде...

      Видалити
  8. Боже, яка краса! Скільки швів! І пастельні тони!!! Оксано, ти просто чарівниця!
    Удачі твоїй майбутній випускниці, хай вона зробить правильний для себе вибір.

    ВідповістиВидалити
  9. Оксана очень красиво,а где ссылочка на этот Сал интересно.Насчет архитектора ,ты ж с Украины.У нас в городе есть Донбасская национальная академия строительства и архитектуры.На архитектурный конкурс всегда большой,ведущий предмет с прошлого года математика,на тестировании надо набрать не меньше 140 балов и спецпредмет рисунок.Есть летние подготовительные курсы,платные,раньше они давали до +20 балов к общему количеству балов аттестат +тестирование,в зависимости как сдашь выпускные экзамены с курсов.Сын заканчивал лицей при этой академии год тому назад,но поступил в Донецкий национально технический университет.Очень ему нравилось, компактно расположены все учебные корпуса ,столовка,ДК и студенческий городок,качественная система обучения.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо :) Сал вот тут http://www.papillon-creations.com/welcome_frame.php
      Мы смотрели этот вуз. Но так как дочка и так не хочет учиться в родном городе, не хочется отпускать очень далеко, так что ищем хотя бы поближе :)

      Видалити
  10. яка краса! то просто "вища математика"! щоразу дивлюсь і дивуюсь як це можна зробити!
    щодо професії. вчитись важко, але цікаво. в мене хлопчик знайомий в Кам"янці-Подільському в коледжі вчиться. багато малювання і креслення, математика, механіка. хоча я на модельєра вчилась і теж ті самі предмети. дійсно багато самостійної роботи. якщо є бажання - то проблем не має бути. якщо вона справді хоче цього, то й вчитись буде легко. професія перспективна і цікава, тому бажаю здійснення задумів

    ВідповістиВидалити
  11. Приветик Ксюша!!! Прочитала твою просьбу по поводу информации об архитектурном образовании, и сразу позвонила своей подруге...у неё доця учится на 2 курсе

    ХНАГХ (бывш. ХИИКС), Харьковская национальная академия городского хозяйства,

    Факультет:
    Градостроительный
    Кафедра:
    Архитектурного и ландшафтного проектирования.
    Учится ей на 1 курсе было тяжело, т.к. ребёнок в школе был гуманитарной. Может вам дать её ссылочку в контактах, пообщаетесь на прямую...Алиночка, такая умница..учится на бюджете, талантище! Она вам ответит на все интересующие вас вопросы...
    На счёт вышивки...Я В ВОСТОРГЕ от твоего ПРОИЗВЕДЕНИЯ!!! Шовчики ИЗУМИТЕЛЬНЫЕ, прекрасное цветовое решение!!! Надеюсь, когда то...догоню тебя...что-то я застряла на 4 этапе..

    ВідповістиВидалити

Дуже дякую за ваші коментарі, мені завжди приємно вас читати :-)